Paella Valenciana

INGREDIENTS:

  • un pollastre d'un quilo, correctament trossejat
  • 200 gr. de fesols
  • 125 gr. de baina i 125 de garrafó
  • 100 gr. de tomaca ben tallada
  • 200 gr. d'oli
  • 400 gr. d'arròs
  • aigua (sempre doble que arròs)
  • sal, pebre-roig (una cullereta plena, de les de cafè), safrà.

 

Paella i oli a un foc de flama; quan l'oli està suficient calent li tireu un grapat de sal i després el pollastre; es van girant fins que comencen a daurar-se, moment en el qual s'afegiran la bajoqueta i la tomaca; se li donen voltes i més voltes; bé sofregit el conjunt, es tira el pebre-roig i s'aboca immediatament el litre d'aigua (que es tindrà a mà, perquè el pebrot-roig no es creme); es posen tot seguit els fesols tendres de la baina, i del garrofó, el safrà i el pessic de pebre-negre en pols. A foc de flama viva es deixe bullir fins que tot estiga cuit; és el moment d'abocar l'arròs, afejint abans l'aigua que haja perdut pel bulliment, i es prova de sal; la cocció prossegueix durant 10 minuts; i, a foc gradualment rebaixat, altres 10 minuts

Ja sec, es deixe uns pocs minuts sobre el foc sense flama, que chamuscará i caramelizarà l'arròs de la capa inferior, i formarà el deliciós chamuscado. Treta del foc, es deixe reposar un minut o dos. Moltes vegades s'acompanya, en anar a menjar-la, de llima alijo en quarts.

Si es disposarà dels ingredients addicionals --, vaquetas o xonetes i pelotillas--, el moment de posar-los és pocs minuts abans d'abocar l'arròs. També admet, a més del pollastre, uns trossets de conill.

Composició per a dotze o setze pelotillas: 125 gr. de magre picat, un ou, una bona cullerada sopera de “sagi”, julivert atasajado, pinyons i la ralladura de pa dur per pastar-ho tot ben pastat i poder donar forma redona i allargada a cada porció, i que resulten sucoses, no seques.

La paella, en la qual puguen coure's, com cal, tots els components indicats, tindrà un diàmetre els 38 i els 40 centímetres. Si no porten condiments addicionals, bastarà un diàmetre de 35 cm.

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
El tiempo - Tutiempo.net