Eco Parc i Fem

EL NOSTRE FEM

Més o menys, nosaltres, les i els poblatans, produïm 1,5 Kg de fem cada dia. D’aquest total, algunes deixalles son plàstic, llaunes, brics, paper, cartró, vidre, i tota mena de restes orgàniques.

Per a cada una de les deixalles, tenim un contenidor:

 - Per al paper i cartró tenim un contenidor que independentment de la seua forma, tindrà parts en color blau. El blau és el color del contenidor per al paper i cartró.

- El groc, és el color per a identificar les deixalles de plàstic o llaunes (envasaments metàl·lics). Així que al contenidor groc tirarem ampolles de plàstic, envasos de plàstic, les llaunes i tetra-bricks.

- El vidre, en concret botelles, ampolles de qualsevol color, pots de vidre o de cosmètica, es deu tirar al contenidor amb color verd

- I el quart contenidor que trobem als nostres carrers, és per a totes les restes de fem orgànic. Aquest contenidor d’un color verd obscur, es recull tots els dies i tot el que hi ha dins d’ell es portat fins a la planta situada a Guadassuar.

El fem orgànic que tirem en aquest contenidor deu estar sempre dins de borses adequades, ja que tirar el fem orgànic directament dins el contenidor, sense borsa, pot quedar-se pegat a les seues parets, podrint-se, fent que proliferen “bitxos”, olors, etc. És molt important tirar sempre el fem tancat dins una borsa.

També és molt important l’horari per a tirar el fem orgànic dins d’aquest contenidor. Es a partir de les 22 h quan l’empresa encarregada de recollir el fem diàriament, comença a recórrer els nostres carrers i a buidar aquest contenidor dins el seu camió fins a Guadassuar. Per això és important tirar les borses de fem abans de les 22 h i com a molt prompte, les 20 h. D’entre les 20 h i les 22 h és l’horari per a tirar les borses de fem orgànic dins aquest contenidor. Respectant l’horari també ajudarem a que l’empresa de recollida de fem, neteje el contenidor, ja que si tirem les borses després de les 22 h o abans de les 20 h, no podran netejar el contenidor, al trobar-se’l amb fem.

Els motius pels quals cal tirar les nostres deixalles al contenidor corresponent son molts. Primer i principal mediambientals, ja que si tirem paper al contenidor del paper es pot reciclar molt fàcilment. Si tirem paper dins una borsa de fem orgànic, es mullarà, es farà malt bé i no es podrà reciclar. Es fa també realment complicat poder reciclar una botella de vidre si la tirem al fem orgànic, ja que es farà en mil trossos dins el fem orgànic i no es podrà separar de forma adequada per a ser reciclat. Si la tirem al contenidor verd, encara que es faja a trossos, tot el que hi ha es vidre, així que tot va directament a reciclar.

També hi ha un motiu econòmic, com ens explica el Consorci:

Totes les deixalles que son tirades als contenidors de reciclatge, al groc, al blau, al verd, vostè no paga ni un cèntim, però si paga pel que tira al contenidor de fem orgànic, pels kilograms que arriben del contenidor d’orgànic a la planta de tractament, així que si reciclem més pagarem menys.

Des de l’ajuntament de la Pobla Llarga, demanem a totes les veïnes i veïns, el compliment de l’horari de dipositar el fem orgànic (des de les 20h fins les 22 h), i que siga dipositat sempre amb borses tancades, mai tirar el fem directament dins el contenidor. També preguem que es diposite en cada contenidor la deixada corresponent per ajudar a reciclar, per a evitar que el plàstic arribe on no deu, com per exemple a la mar, i així la taxa corresponent, la cobrada pel Consorci RiberaiValldigna, no puje i puje cada any.

I per a totes aquelles deixalles com per exemple fusta, ferro, que de vegades generem, tenim l’ECOPARC per a dipositar-ho. Si no pot portar-ho per problemes de transport, pressente una instància a l’ajuntament i la brigada d’obres li informaran de dia i hora per poder ajudar-los a portar fins a l’ECOPARC la seua deixalla.

 

ECO PARC

 
 
 
Tipus de Servei
Reciclatje
 
Direcció
C/ Primero de Mayo S/N
46670 LA POBLA LLARGA

Horari:

Dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 18:00

Disabtes de 09:00 a 14:00

 

Materials no perillosos
 
 • MATALAFS
 • MOBLES
 • PAPER I CARTÓ
 • PODA
 • RAEES (Residus aparells eléctrics i electrónics )
 • RCD`S (Residus de construcció i demolició) 

 

Materials perillosos
 
 • OLI CUINA
 • OLIS INDUSTRIALS
 • AEROSOLS
 • PERETES I TUBS FLUORESCENTS
 • POTS CONTAMINATS DE PLÀSTIC,METALL. 
 • PILES, BATERIES,RADIOGRAFIES

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
El tiempo - Tutiempo.net