Arnadí

 

INGREDIENTS:

 

  • carabassa tallada horitzontalment pel mitjà i torrada al forn
  • sucre
  • un grapat d'ametles
  • un grapat de nous
  • un bon grapat de panses, tipus Corinto
  • una mica d'oli
  • una mica de pebre-negre.

 

 

 

 

 

Separada de l'escorça i neta de les teles filamentosas, la polpa de la carabassa es pasta en un recipient, formant una massa suau, la qual es fica en sac de tela no gaire tupida, el qual es penjarà perquè degote i s'escorrerà hores i hores, durant tota una nit. Ja totalment desguassada, es posa la carabassa en una cassola gran o “llibrellet” i va afegint-se-li sucre i més sucre mentre que es treballa la pasta, fins a un punt de dolçor convenient, més aviat intens que discret; perquè el vertader arnadí és un dolç molt dolç. Se li aniran barrejant també les ametles, blanques sense pell, les nous o trossets i les panses, i es reservaran unes poques ametles i nous amb les quals, en una paella i amb una mica d'oli molt calent, es farà un sofregit lleuger que es tirarà a la pasta amb una mica de pebre-negre i se li barrejarà bé.

Ja completa la pasta, es posa en cassoles d'obra donant per damunt una forma cònica, i es decora per a dalt amb algunes ametles blanques.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
El tiempo - Tutiempo.net