Decidim LA POBLA

 

Què és Decidim LA POBLA?

Decidim LA POBLA és un projecte de participació ciutadana per als pressupostos de l'any 2018, on tots els poblatans i poblatanes poden proposar i decidir sobre part dels recursos econòmics municipals. D'aquesta forma, amb els Pressupostos Participatius, la ciutadania exerceix el seu dret a participar en el disseny, la implementació i el seguiment de les polítiques municipals.

 

Les nostres notícies.

Decidim LA POBLA · Pressupostos Participatius 2018.  Què són els pressupostos participatius i com naix Decidim LA POBLA.

+ Decidim LA POBLA · Pressupostos Participatius 2018.  Normativa, reglaments i annexos del procés i com participar-hi.

+ Decidim LA POBLA · Què podem presentar?  Projectes actius de l'equip de govern.

+ Decidim LA POBLA · Llistat projectes presentats fins el 14 de febrer.

+ Decidim LA POBLA · 2ª Fase: Valoració tècnica.

 

PORTAL PARTICIPACIÓ: DECIDIM LA POBLA

 

DECIDIM LA POBLA 2018

 

Decidim LA POBLA ha sigut un projecte de participació per als pressupostos de l’Ajuntament de la Pobla Llarga per a l’any 2018, on tots els poblatans i poblatanes han pogut proposar projectes i així decidir on invertir part dels recursos econòmics municipals.

Amb DECIDIM LA POBLA, la ciutadania exerceix el seu dret a participar en el disseny, la implementació i el seguiment de les polítiques municipals.

El 14 de febrer, tancàrem la primera fase (Presentació de Projectes) i aquestes són totes les propostes que ens arribaren, on podeu consultar la descripció de cada proposta:

1. Pavelló esportiu cobert.

2. Biblioteca Municipal.

3 Sala de jocs i entreteniments a la Casa de la Joventut.

4. Peatonalització tram escolar Sanchis Guarner.

5. Millora de les instal·lacions de la biblioteca.

6. Organització pàdel.

7. Pista d’skate.

8. Continuació del passeig d’entrada al poliesportiu.

9. Arreglar els parcs infantils del municipi.

10. Aparca la bici amb seguretat.

11. Solució per a la situació insalubre dels contenidors del carrer Muntanya.

12. Residència centre de dia municipal de gran al poble.

13. Reactivar el polígon industrial per fomentar l’economia i l’ocupació local.

14. Millora de la seguretat vial dels vianants.

15. Creació d’una fundació esportiva municipal.

16. Millora i ampliació de Zones Verdes, Arbres, Parcs Infantils, Pipicans de tota la població.

17. Carril bici Pobla Llarga-Castelló.

18. Residència centre de dia municipal de gent gran al poble.

19. Invertir en la reforma dels parcs.

20. Arreglar els clots del camí olivereta.

 

Després d’analitzar tots els projectes presentats, es va comprovar quines eren les propostes que complien la normativa i aquesta va ser la relació de projectes ser rebutjats:

1. Pavelló esportiu cobert:  aquesta proposta no s’ajustava a la normativa ja que la construcció d’un nou pavelló, econòmicament és superior al pressupost de DECIDIM LA POBLA. A més, la creació d’un nou pavelló suposaria la generació de noves despeses de manteniment que no són sostenibles i assumibles econòmicament per aquest Ajuntament actualment. A banda,  el local polifuncional no pot utilitzar-se com a pavelló ja que la seua primera finalitat d’aquest espai no contempla donar-li un ús esportiu. Però li se va comunicar a la persona que va presentar aquest projecte, que si algunes activitats no necessiten l’adequació de les infraestructures, si que es podrà utilitzar amb aquesta finalitat, el local polifuncional.

2. Biblioteca Municipal: aquesta proposta no era viable tècnicament. Encara que almenys l’equip de govern està d’acord en l’opinió de que la Biblioteca Municipal deuria estar en planta baixa i amb millors accessos, actualment l’Ajuntament no disposa de béns immobles on poder ubicar una nova Biblioteca amb aquestes premisses.

3. Solució a la situació insalubre dels contenidors del carrer Muntanya:  en el moment de presentació d’aquesta proposta, l’Ajuntament de la Pobla Llarga estava realitzant un concurs per al contracte per a la prestació del servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans, en el qual s’incloïa l’obligació per part de la nova empresa de substituir els contenidors de tota la població. En breu serà resolt aquest concurs. A banda, la zona ha sigut asfaltada recentment i ha suposat una millora considerable.

4. Residència centre de dia municipal de gran al poble: l’Ajuntament de la Pobla Llarga és conscient d’aquesta necessitat, però amb l’actual deute que supera els 200% es fa veritablement molt complicat posar en marxa nous serveis per llei. Per aquest motiu, s’estan buscant les fórmules adequades per a que puga existir aquest espai, però com a proposta de DECIDIM lamentablement no podia passar a la següent fase ja que superava el pressupost establert i a més, tal com s’indica a la normativa, en els projectes presentats, les despeses de manteniment han de ser sostenibles i assumibles econòmicament, i actualment l’Ajuntament no pot fer-se càrrec d’elles.

5. Reactivar el polígon industrial per fomentar l’economia i l’ocupació local: respecte a aquesta proposta cal assenyalar què encara que el polígon estiga buit, això no significa que les parcel·les no tinguen propietari, de fet algunes fa anys que els tenen. La proposta era molt abstracta i li se va proposar a la persona que va presentar aquesta proposta que presentara alguna acció més concreta a realitzar i que s’ajustara  a la normativa, encara que ja estàvem en fase de valoració. Finalment no es va rebre res, per tant el projecte va quedar descartat.

6. Creació d’una fundació esportiva municipal: la creació d’una fundació esportiva no és competència de l’Ajuntament. A més, si aquesta proposta es realitzara des de DECIDIM LA POBLA (procés dut a terme per l’Ajuntament de la Pobla Llarga), no podria considerar-se una fundació desvinculada de l’entitat. No obstant, li se va indicar a la persona que va fer aquesta proposta que l’ajuntament el recolzaria en el cas de posar en marxa una iniciativa com aquesta.

7. Carril Bici Pobla Llarga-Castelló: aquesta proposta no podia passar a la següent fase, ja que implica la intrusió en el terme municipal d’un altre municipi i en aquest procés, sols podem assegurar projectes que afecten al terme municipal de la Pobla Llarga.

Al següent enllaç podeu llegir la normativa, per si voleu realitzar alguna comprovació: http://www.lapoblallarga.es/sites/default/files/u15/normativa_1.pdf

A tots els veïns i veïnes que presentaren aquestes idees, se’ls va informar immediatament i se’ls va exposar els motius pels quals foren rebutjats.

 

La normativa, també contemplava l’opció d’unir diverses propostes semblants, i així ho férem amb les tres que tractaven sobre la millora dels parcs, per tant. Les propostes que definitivament han sigut valorades son les següents:

1. Sala de jocs i entreteniments a la Casa de la Joventut.

2. Peatonalització tram escolar Sanchis Guarner.

3. Millora de les instal·lacions de la biblioteca.

4. Organització pàdel.

5. Pista d’skate.

6. Continuació del passeig d’entrada al poliesportiu.

7. Aparca la bici amb seguretat.

8. Millora de la seguretat vial dels vianants.

9. Millora i ampliació de Zones Verdes, Arbres i Parcs infantils.

10. Arreglar els clots del camí olivereta.

 

Després de la valoració tècnica, els tècnics de l’Ajuntament han descartat dues més:

1. Peatonalització tram escolar Sanchis Guarner: ja que dur a terme aquest projecte suposaria una inversió de 106.485,90€ i duplicaria el pressupost de DECIDIM. Cal tenir present la novetat que està suposant el PLA EDIFICANT, on l’actual escola pública va a ser enderrocada i es farà un nou edifici, obrint la porta fins i tot a tenir l’accés distint a l’actual.

2. Continuació del passeig d’entrada del poliesportiu: la tècnic pertinent va concloure  que no era viable per falta d’espai, i que se està executant un projecte nou d’accés i va a modificar el passeig.

A aquestes dos persones també se’ls va comunicar els motius de l’exclusió dels seus projectes.

Per tant, finalment les propostes que passaran a votació seran (al parèntesis indiquem el quantitat econòmica que suposaria dur-les a terme):

1. Sala de Jocs i Entreteniments a la Casa de la Joventut (16.965€): s’adequaran diverses aules amb ordinadors, taules i cadires, projector, consoles, jocs, wifi, expenedora de menjar, ping pong i mobiliari infantil .

2. Millora de les instal·lacions de la Biblioteca (4.380,73€): es canviarà mobiliari de la biblioteca, les finestres seran substituïdes per altres que insonoritzen el soroll del carrer i es comprarà un  projector per a que quede ubicat en la pròpia biblioteca.

3. Organització Pàdel (4.388,21€): contractació d’un software, així com d’una app, que s’encarregarà de l’apertura de les pistes segons reserva, la reserva es podrà realitzar a través d’internet i el pagament es realitzarà digitalment també.

4. Pista d’skate (24.075,70€): creació d’una pista d’skate on actualment s’ubica la fira de Sant Pere.

5. Aparca la bici amb seguretat (4.142,97€): ubicació de diversos aparcabicis en diferents punts de la localitat:

- Escola Sanchis Guarner.

- Col·legi Trilema Santa Ana-

- IES Pere d’Esplugues.

- Serveis Socials.

- Ajuntament.

- Masymas.

- Consum.

- Sesguera.

- Parc de la Pau.

- Joan Fuster.

- Glorieta.

- Ambulatori.

6. Millora de la seguretat vial dels vianants (6.497,35€): aquestes millores es realitzaran en l’Avinguda de València:

- Pintar 7 passos de vianants.

- Senyals de pas advertència pas de vianants.

- Pintar la mitjana.

- Senyalització de les bandes reductores.

7. Millora i ampliació de Zones Verdes, Arbres i Parcs Infantils (18.150€): les millores es realitzaran en el Parc de la Pau, substitució del sòl i dels jocs infantils.

8. Arreglar els clots del Camí Olivereta (18.144,583): tornar a un estat normal el camí olivereta, actualment en un avançat estat de deteriorament.

 

Degut a que era la primera edició dels pressupostos participatius, no s’ha complit el calendari que es va establir, per aquest motiu demanem disculpes a veïns i veïnes, i de cara a la propera edició es tindrà en compte tots els terminis reals d’aquesta primera edició de DECIDIM LA POBLA.

Ara bé, informem que el pròxim divendres 18 de maig, es celebrarà un acte a la Casa de la Cultura de la Pobla Llarga, on les propostes que han passat a votació podran ser exposades per qui les ha presentat i mostrar a la resta de veïns i veïnes perquè les consideren prioritàries i perquè deuen votar-les.

La votació finalment es realitzarà des del 21 fins el 31 de maig. A l’Ajuntament, s’habilitarà un espai on poder votar per a la gent que no puga fer-ho des de casa. Les votacions es realitzaran a través del portal DECIDIM LA POBLA (http://consulta.lapoblallarga.es/ca ).

El que volem que quede clar, és que van a invertir-se els 50.000€ que hi ha pressupostats! La forma de votació serà molt senzilla, podrem elegir quines són les nostres 3 propostes preferides, i les més votades seran les que es duran a terme. En cas de que alguna proposta es quede a mitges entre 50.000 i 60.000€, també es realitzarà  però en dos fases.

 

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
El tiempo - Tutiempo.net